19/8/07

Primera etapa de la ruta maia: COPAN

19-08-07. Després de tot un dia de viatge i de dormir a Copán, l’endemà vam arribar a la primera etapa de la nostra ruta maia. Primer vam contractar un guia, amb una mica d’enrenou, que primer ens va portar a una zona anomenada Las Sepulturas, encara que de fet era una zona residencial. Posteriorment, vam anar al conjunt de les ruïnes de Copán, en una gran explanada. Allà va regnar el rei 18 Conejo, un personatge que va deixar una gran emprenta, cap al segle IX.

Vam veure la pedra del sacrifici, que era usada excepcionalment cada 25 o 30 anys, molt diferent a la pel·lícula Apocalypto. També ens va agradar molt el terreny del joc de la pilota (és la fotografia que podeu veure) i, sobretot, una mena de gran monument La Estela, gràcies a la qual es va poder desxifrar l’alfabet i la cultura maia. Resumint, Copán seria el conjunt maia on es pot apreciar més la part cultural del poble maia. (MJ)

1 comentari:

Anònim ha dit...

En Marcel des d'un altre cibercafé ha aconseguit penjar notícies noves. Aquí les teniu i les alternarem amb reflexions pendents de publicar.
Dels dies de turisme serem breus.

(Salutacions Marcel des del pis de sota del Moll de San Pedro Sula on estem. Hem de marxar que en Joserra ens espera a les 19h!)