5/8/07

Baleado

05.08.2007. Aquest matí, a la comunitat de AGUAS DULCES, el Joserra ha demanat a les persones que assistien a la missa si hi havia familiars o amics malalts i difunts. De sobte, la dona que tenia al costat ha aixecat el cap i ha dit que sí: “Alexis murió hace 8 días”. Joserra s’ha adreçat a aquesta dona i li ha demanat de què havia mort. “Baleado” ha estat la punyent resposta. “En un pleito”.

La violència a Honduras està molt present. Els cooperants que van estar el mes de juliol aquí a Jutiapa, procedents d’Osca i Madrid, van fer l’experiència de conviure amb la gent a la comunitat de San Francisco. Dos dies després que ells marxessin un “bolo” (borratxo) va agafar una pistola i en lloc d’apuntar cap al cel va apuntar cap al davant i va començar a disparar. Podien haver mort moltes persones. Els relats de la violència produïda per l’alcohol, pels enfrontaments entre bandes i les baralles són molt abundants a Honduras. (MJ)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Nosaltres, les vostre dones no estem vivim físicament aquesta experiència, però podeu estar segurs que sí que l´estem vivim amb l`ànima i el nostre cor. I és segur que si a vosaltres us marcarà com a persones , les nostres parelles també s`enriquiran. La Meritxell l´altre dia escrivia que a vegades cal allunyar-se de les persones per valorar-les i quantificar el nostre amor cap a elles. Tant a mi com a lÁngels és el que ens està passant. Cert que ens agradaria ser a Hondures amb vosaltres i amb la comunitat que us està acollint moment i on les circunstàncies li han portat. una abraçada tots el homes que ens tenen el cor robat: Arnau, Carles, Marcel i també Joserra, Víctor i Manolo.