7/8/07

“Mi casa”


07-08-07. Quan hem entrat amb el jeep a la comunitat 23 DE OCTUBRE, se m’ha acudit simular el to de veu i la frase que repetia constantment ET a la pel·lícula: “Mira, Arnau, aquesta serà mi casa”. L’Arnau ha entes immediatament la broma i l’ha acceptada de bon grat, tot somrient. En aquesta comunitat, batejada amb el nom de 23 DE OCTUBRE -el dia que els habitants van ocupar la terra on van construir les cases-, l’Arnau viurà la seva experiència a partir del dilluns en tres moments diferents. El primer període serà el proper dilluns, dia 13 d’agost, tres dies, dues nits, de dilluns a dimecres.

La tasca inicial de l’Arnau serà ajudar la mestra a l’escola. Una escola unitària, on no hi ha divisions, sinó que tots els nens de la comunitat estudien junts. La mestra és nova perquè l’anterior ha marxat per uns problemes personals, força comuns a Hondures. A més de l’escola, l’Arnau també podrà ajudar els homes en les feines del camp. La comunitat es troba en una petita plana, a mitja hora en cotxe de Jutiapa. S’haurà d’emportar també el menjar, perquè la família on visqui no hagi de mantenir-lo.

No tindrà lavabo, ni televisor, ni ordinador, ni gaires comoditats. La mosquitera serà un element imprescindible, de cara als “zancudos”, que surten sobretot al capvespre. Aixi, doncs, aviat començarà la seva experiència, que ben segur que l’ajudarà i molt en la seva maduració personal. (MJ)

1 comentari:

Meritxell ha dit...

estic contenta de saber que l'Arnau viu experiències noves.
i estic segura que la manca de comoditats no resulta cap impediment per a ell.
el trobo a faltar