6/8/07

La Laguna de Cacao

06.08.2007. Avui, dilluns, els missioners dels Clergues de San Viator de Jutiapa –Manolo, Víctor i Joserra- s’han agafat el dia de descans. Teòricament, tots els dilluns és el seu dia lliure, perquè els caps de setmana és quan més treballen, tot desplaçant-se a les comunitats. Però, a la pràctica, ho fan només quan poden. Doncs bé, avui han aprofitat que estàvem aquí Carles, Arnau i jo i ens han portat a veure la Laguna de Cacao i a dinar a un restaurant a la vora de la platja.

Primer hem arribar a l’entrada de la Laguna, on dos joves ens han portat en un cayuco amb motor, en un paisatge exuberant. Entremig d’uns arbres molt curiosos –mangles-, que tenen les arrels a dins de l’aigua i que envolten tot el llac, l’aigua dolça desemboca al mar. Els arbres estan poblats de fauna, en especial centenars de micos petits de color marró. N’hem vist forces, potser més de vint, entre les branques dels arbres. En un moment determinat, el llac tenia un braç que s’endinsava entre la jungla i que s’anava estrenyent. Per allà hem passat nosaltres, baixant el cap a cada moment perquè les branques eren tan llargues que gairebé arribaven a l’aigua.

L’Arnau m’ha dit que semblava talment com els documentals que ell veu de l’Amasones. Senzillament, era de pel·lícula tot plegat: els arbres, el soroll dels micos, la grandària de les branques, i la desembocadura. Al final, s’acabava l’aigua dolça i hem arribat a la platja totalment solitària. Hem baixat de la barca i hem pogut assaborir la magnífica platja amb sorra blanca. No hi havia ningú, només nosaltres. L’Arnau i jo ens hem banyat: el nostre primer bany al Carib. Joserra ha explicat que allà mateix, en aquesta platja, s’havia enregistrat una part de la sèrie fastigosa de Tele-5 “Supervivientes”. Un cop hem tornat a la barca i hem arribat al cotxe hem anat al restaurant Helen’s, en un hotel per a turistes. Un altre bany, prendre una cervesa, dinar i sobretaula molt interessant sobre la trista realitat de l’Església espanyola (la jerarquia), el Vaticà, l’Església de Barcelona, el Tractat de Lliure Comerç, Siloé i la medicina natural, un dels llocs que visitem properament. (MJ)