14/8/07

Portada a la “La Prensa” i comitiva funebre (Ha estat un accident? – 2)

Diumenge el tema del mortal accident ocupava la portada del diari La Prensa, amb una esfereïdora fotografia del cotxe en el que viatjaven la família Lòpez Guerra. La forma del vehicle era irreconeixible. Només es veia una pila de ferralla informe.

El diari ja apuntava indicacions respecte el que havia passat, que coincidien amb la informació que començava a corre de boca en boca. Un jeep, conduït per algú totalment bolo (borratxo), va intentar avançar sense cap precaució el cotxe de la família Lopez-Guerra, en adonar-se que en sentit contrari s’apropava un camió de carga i, sense reflexos per l’efecte de l’alcohol, va intentar retornar al seu carril colpejant molt fortament la part del darrera del cotxe familiar i fent-li perdre el control, sobre la pisat mullada, fins que va anar a impactar contra el camió. El xofer del camió i l’ajudant que l’acompanyava també van patir danys.

El causant de l’accident, tot i que va fugir en el moments dels fets, s’ha identificat. És el cap de comunicacions de l’ENEE (empresa de electricitat hondurenya) regional de La Ceiba. Hi ha testimonis que va passar la tarda embriagant-se a Jutiapa i també de la seva conducció temerària. La policia l’ha fet declarar, però no se sap res més.

Mentre s’assajaven els cants de la missa del dia de les comunitats al pati dels mangos de la parròquia, pel carrer de davant va passar la comitiva fúnebre. Tres jeeps descoberts encapçalaven la marxa portant els tres taüts. Anaven acompanyats per força gent que avançava per les aceres. Molts cotxes seguien la comitiva.

L’assaig de cants es va interrompre en senyal de dol i es va acompanyar el pas de la comitiva per davant del pati amb una música que convidava la recolliment.

Sembla ser que, tot i la importància del cop, la família ha reaccionat amb molta serenitat acceptant la situació. Però en els comentaris de la gent apareixen els interrogants escèptics sobre si la justícia actuarà contra el causant de l’accident. (CA)