29/8/07

Adéu, Jutiapa

29-08-07. Avui és un dia de comiats, preparatius, deixar-ho tot endreçat i fer la maleta. El comiat ha començat a primera hora del matí, a la comunitat 23 DE OCTUBRE, on l’Arnau ha dut a terme la seva experiència. Més tard, a les set, hi haurà la celebració de l’eucaristia a la Parròquia i finalment el sopar de comiat, amb una ampolla de xampany inclòs.

És el moment de fer un balanç, encara provisional, de la nostra estada un mes en aquestes terres del nord d’Hondures. El balanç definitiu trigarà encara un temps, a mesura que anirem rememorant i valorant amb calma tot el que hem viscut durant la nostra estada. Tanmateix, sí que podem avançar algunes impressions i sensacions prou fondes. Vam aprofitar les nostres vacances d’estiu per viatjar fins aquí i retrobar-nos amb el Joserra, el nostre gran Mestre amb majúscules, i amb els altres missioners dels Clergues de Sant Viator, vells amics també. De la mà d’ells i de totes les persones de SERSO i de les diferents comunitats que ens han acollit meravellosament, hem pogut viure un munt d’experiències. Compartir-ho amb tots vosaltres, lectors i seguidors d’aquest bloc, va ser una genial intuïció del Carles que es va poder materialitzar l’endemà de la nostra arribada. Ben segur que també per a tots vosaltres els noms i les persones ja us resulten una mica familiars.

Marxem de Jutiapa deixant-hi el nostre cor. Hem gaudit de moltes sensacions, converses, celebracions i mirades. Hem après també moltes coses, com ara que la felicitat no depèn exclusivament del benestar material. Aquí la gent és feliç, encara que no tinguin pràcticament res. Però encara són més feliços i se’ls veu més contents al Joserra, al Víctor, al Manolo i a l’Ignacio. Ells fan el possible per escampar la felicitat arreu, animats per les seves profundes motivacions cristianes. (MJ)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Des d'aquest lloc que m´ha permés saber sobre les experiències dels meus dos homes vull donar les gràcies a tots els que tant bé els han acollit. Una mica jo també he sigut allà, amb tots vosaltres. I segur que les empentes que heu deixat tant en l´Arnau com en el Marcel m´arribaran. GRÀCIES i UNA FORTA ABRAÇADA.Sabeu que tots teniu una casa amb les portes obertes aquí, a l'Hospitalet.

visitants ha dit...

A veure si gaudiu del paissatge a l'avioneta La Ceiba - San Pedro.

A mi em va agradar molt amb una excel·lent vista sobre el paissatge hondureny.

Bon retorn i que sigui lleu el contrast!