15/8/07

Grimaldi Alfredo Figueroa Ayala en llibertat! (Ha estat un accident? –i 3)

L’escepticisme estava del tot justificat. Hi ha una tradició d’impunitat per aquesta mena de casos, especialment sent un directiu d’un organisme públic. No es cosa només d’Hondures, a l’estat espanyol tampoc hi ha una legislació prou eficaç (recordem el cas Farruquito).

El causant de l’accident, Grimaldi Alfredo Figueroa Ayala, tot i conduir borratxo, tot i provocar la mort a tres persones i ferides a altres tres, tot i allunyar-se del lloc dels fets negant l’auxili a les víctimes i fugir de la justícia, ha estat deixat en llibertat per decisió del jutge.

No hi ha cap esperança que s’endegui una causa seriosa contra ell. Per això, avui dilluns, hem rebut a la parròquia un escrit d’uns amics de les víctimes on relaten els fets i les conseqüències amb tot detall i obren una colla d’interrogants. El primer dels interrogants, està en la capçalera del text i resumeix tots els altres: “Es farà justícia o prevaldran els assassinats impunes?”

Les tres pàgines, rebudes amb el prec de divulgar-les, es clouen amb aquestes paraules: “Claman al pueblo de Honduras e internacional pera que se unan y exijan que se aplique la ley”. (CA)