12/8/07

Dia de les comunitats

12-08-07. Avui se celebra el Dia de les Comunitats, una trobada de totes les comunitats cristianes del municipi de Jutiapa. L’element central d’aquesta celebració, una de les més importants de l’any, és l’eucaristia. Per a aquesta ocasió, col·laboradors i voluntaris de la Parròquia han preparat un altar a dalt d’una tarima amb una reproducció de les torres de la Parròquia, flors, una pancarta al·lusiva, espelmes. El resultat final només es pot qualificar de magnífic: l’altar és una obra d’una estètica perfecte i d’un nivell d’acabats molt bo. L’altar s’ha col·locat al pati dels mangos i en aquest espai s’han posat les cadires i els bancs de l’església. En total hi havia lloc per a mil persones. Aquesta era la xifra de persones que hi podien assistir, tot i que al final no han estat tantes, suposadament perquè la nit anterior va ploure molt i algunes comunitats poden haver tingut problemes de transport. I per a aquesta quantitat tan gran de persones Meches i un equip de voluntàries havien preparat el dinar comunitari.

Doncs bé, quan la missa ja anava pel moment del sermó, de cop s’ha posat a ploure. Inicialment tothom ha intentat aguantar al lloc, però la pluja ha anat en augment, fins que el Joserra ha demanat que tothom anés cap a l’església, que allà continuaria la missa. El pobre Joserra no ha pogut ni llegir els quatre fulls que s’ha preparat al llarg de tota la setmana! A més, hi havia una dificultat afegida: aquest diumenge no hi havia llum al casc de Jutiapa per reparacions de la línia. Tot s’ha fet funcionar amb generadors elèctrics –potser als lectors d’aquest bloc que viuen a Barcelona el tema dels generadors els sona...-, amb la qual cosa s’havia de fer arribar un cable fins a dins de l’església.

Finalment, l’eucaristia ha pogut continuar a dins del temple. Ningú s’ha queixat i tothom s’ha adaptat, amb bona cara i bon humor, a la nova situació. Realment admirable, sobretot l’actitud dels tres sacerdots! I després, el dinar també s’ha desenvolupat amb ordre i bon ambient, sota els porxos que donen accés als espais comunitaris de la Parròquia. (MJ)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Marcel i companyia!
Estic seguint el blog gaire bé cada dia. Enhorabona per la iniciativa.
Avui es dilluns (13/08/07)a Catalunya i tenim la compareixença dels Consellers del nostre Govern del ram del transport i altres desastres d´infrastructures (Nadal i Castells) a la diputació Permanent.Veurem qué diuen... Ahir vam coneixer de la mort (per suposat suicidi) d´en Lluis Maria Xirinacs. Jo he volgut deixar constància al diari AVUI la meva opinió de l´ex-sanador i amic amb aquest comentari que ara et faig arrivar a Hondures:
"Jo vaig participar en la seva campanya per a Senador. Conec els seus llibres. Creia en la llibertat dels PPCC, el compromís amb els desheretats, que un Món millor és encara possible desde la "no violència" i discrepava d´algunes de les seves afirmacions de darrera hora que no l´han beneficiat per desafortunades. Tot i que ha marxat d´una manera poc "evangèlica", el que cal és respectar´ho i no jutjar-lo. La Història el posarà on li correspongui".
Una abraçada desde aquesta Catalunya "teletransportada" desde Madrid, mitg buïda per vacances, remullada pels xàfecs d´ahir vespre i reconfortada per gent com vosaltres a Jutiapa!
Josep Ballester

Unknown ha dit...

Hola
Estic intentant enviar un email al Carles pero els retorna, igual que a la Gloria.
Jo he tornat dels exercicis amb els germans de St Joan de Dèu,
i aqui estic per les celebracions
Xavier

Anònim ha dit...

jPer als que no els funcioni la meva adreça de correu, m'he adonat que pot haver un problema si es fa automàticament un "responder". La meva adreça és: carmengol@escolacristiana.org

Anònim ha dit...

Estimat Josep,

Gràcies pel teu afecte i el teu seguiment de les nostres experiències que volem compartir amb les persones que estimem.

Ahir ens vam assabentar del suicidi de Lluís Maria Xirinachs. Estic plenament d'acord amb el que demanes: respecte i res més!

Una abraçada,


Marcel